środa, 11 kwietnia 2012

Serek paprykowy do chleba


Kolejny serek z serii a'la almette czy inny tego typu serek kanapkowy. Takie serki z dodatkiem warzyw to miła odmiana zwykłego białego serka, a dla dzieci dodatkowo atrakcyjna, bo kolorowa. Nie ma w nim konserwantów, barwników i innej chemii, a do tego wychodzi taniej niż kupować gotowe w sklepie. Nie róbcie jednak zbyt dużych ilości bo zdecydowanie szybciej niż te kupne, robi się kwaśny.




Składniki:
  • 250 g białego sera 
  • czerwona papryka
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • pieprz cayenne



Przygotowanie:
Paprykę opalamy palnikiem lub pieczemy w piekarniku aż będzie miękka, a skórka  czarna. Zdejmujemy skórkę, czyścimy paprykę z pestek i kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy na gładką masę i dodajemy do białego sera. Doprawiamy i miksujemy aż wszystko dobrze się połączy. 



Seromaniacy

3 komentarze:

  1. Lubie takie smarowidla do chleba :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak domowy serek:D:D pyszności:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię świeże pieczywo z serkiem. Podoba mi się pomysł na zrobienie własnego.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...