czwartek, 14 lutego 2013

Zupa gulaszowa z tofu

Dzisiejsza, ostatnia już konkursowa zupa, to odmieniona gulaszowa Winiary. Gulaszowa tylko z nazwy bowiem mięsa do niej nie dodałam. Zamiast niego proponuję podsmażone tofu, paprykę i leśne grzybki, a dla zaostrzenia wyrazistą w smaku czarną rzepę. 
Przygotowanie tej zupy nie zajmuje wiele czasu dlatego doskonale nadaje się na zwyczajny, codzienny posiłek po pracy. 

rzepa, papryka
Składniki:
  • 200 g twardego tofu
  • 200 g czerwonej papryki 
  • 200 g czarnej rzepy
  • Winiary pomysł na węgierską zupę gulaszową 
  • 1 l wody
Przygotowanie:
Paprykę i rzepę kroimy w kostkę. W 1 litrze zimnej wody rozpuszczamy zawartość dużej torebki Winiary pomysł na..., a następnie gotujemy w niej warzywa do miękkości (ok. 20 min). Tofu kroimy w dużą kostkę i obsmażamy na patelni. Dodajemy do zupy(na 10 min przed końcem gotowania), gotujemy 5 min, a następnie dodajemy zawartość mniejszej saszetki i dusimy kolejne 5 min.    

rzepa, papryka

rzepa, papryka

3 komentarze:

  1. z tofu gulaszu jeszcze nie jadłam, kiedyś powinien być ten pierwszy raz:)
    życie & podróże
    gotowanie

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zupę gulaszową szczególnie jesienią i zimą. Jesienią bo wszystkie warzywa są dostępne i świeże a zimą bo doskonale syci i rozgrzewa:)

    OdpowiedzUsuń
  3. o kurcze jakie cudne zdjecie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...