środa, 20 marca 2013

Jajka faszerowane - awokado i suszone pomidory

Kolejne jajka faszerowane, a więc kolejna propozycja na święta wielkanocne. Główne składniki farszu to awokado i suszone pomidory, które same w sobie byłyby zbyt mdłe gdyby nie dodatek ostrej papryki. Przygotowane bez majonezu będą urozmaiceniem wielkanocnego stołu, który zazwyczaj obfituje w dania z jego dodatkiem.
 

Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 dojrzałe awokado
  • 6-7 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 małego ząbka czosnku 
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane jajka przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Obrane i wypestkowane awokado zmiksować, zetrzeć lub ugnieść widelcem wraz z żółtkami. Suszone pomidory pokroić w drobną kosteczkę, czosnek drobno posiekać, dodać do awokado, przyprawić do smaku. Farszem nadziewać białka jaj.


 

4 komentarze:

  1. tak jeszcze nie faszerowałam, bardzo oryginalnie!
    ps. uwielbiam te talerze na jajka:)
    Blog about life and travelling
    Blog about cooking

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...