sobota, 16 listopada 2013

Placuszki z dynią i białym serem

Po porostu pyszne, koniecznie trzeba ich spróbować póki trwa sezon na dynie.  


Składniki:
  • 230 g białego sera
  • 230 g puree z dyni
  • 130 g mąki
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki stewii w proszku lub 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać łyżką lub zmiksować. Smażyć z każdej strony przez 2-3 min.



5 komentarzy:

  1. dynia i twarożek, a to wszystko w placuszkach - podoba mi się ! :) na jesienne śniadanie idealny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wydaje mi się,że są dużo zdrowsze od racuchów czy placków ziemniaczanych. Piekne zdjecia, bardzo profesjonalne.

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie wyglądają, chętnie bym zjadła takie śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Narobiłaś mi smaka, tak przed snem...;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...