wtorek, 12 listopada 2013

Zupa jarmużowa z bryndzą



Składniki:
  • 200 g jarmużu
  • 1 cebula
  • 1 l bulionu 
  • sól, pieprz
  • 100 g bryndzy
Przygotowanie:
Jarmuż płuczemy, usuwamy grube łodygi zostawiając jedynie miękkie liście. Cebulę kroimy w kosteczkę, doprowadzamy do zeszklenia na maśle, po czym dodajemy jarmuż. Przesmażamy razem dosłownie chwilkę, po czym dolewamy bulion. Gotujemy do czasu gdy jarmuż będzie miękki, dodajemy połowę bryndzy i miksujemy na gładki krem. Pozostałą bryndzę kroimy w kosteczkę i dodajemy do gotowej zupy. 

3 komentarze:

  1. Ciągle nie mogę się odważyć, żeby spróbować jarmuż;-) A wygląda tak apetycznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też jeszcze go nie próbowałam:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...