piątek, 8 listopada 2013

Sos do hamburgerów

Jeśli lubicie hamburgery z sosem to dzisiejszy wpis jest dla Was. Ten sos jest idealny do wszelkiego rodzaju burgerów, zapiekanek czy kanapek, a dodatkowo pozbawiony jest konserwantów, tak powszechnych w gotowych sosach dostępnych w sprzedaży.  

PS. Przepraszam za długą przerwę w blogowaniu, za wszystkie maile, pytania i miłe słowa bardzo dziękuję. Nie mogę niestety obiecać, że będę od teraz regularnie dodawać nowe wpisy, ilość zajęć niestety bardzo mnie ogranicza, ale w miarę możliwości co jakiś czas postaram się coś wrzucić ;) 

Składniki:
  • 5 g curry
  • 130 g domowego majonezu (jeśli nie domowy, to najlepiej ostry w smaku kielecki)
  • 100 g ogórka kiszonego
  • szczypta kurkumy
Przygotowanie:
Ogórka kiszonego zmiksować na gładką masę, dodać majonez, curry i kurkumę - wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę - jeśli sos w tym czasie zbytnio zgęstnieje można dolać odrobinę zalewy z ogórków kiszonych.


7 komentarzy:

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...