środa, 14 sierpnia 2013

Francuskie bułeczki z jarmużowym pesto

Jeśli lubicie szybkie przekąski, jeśli macie w lodówce słoiczek pesto (najlepiej domowy może być taki, taki, lub taki) proponuję szybkie bułeczki z ciasta francuskiego. Ich przygotowanie nie zajmuje więcej niż pół godziny, więc nawet jeśli goście u progu - zdążycie :) 



Składniki:
  • arkusz ciasta francuskiego
  • słoiczek pesto (spróbujcie taki, taki lub taki)
  • żółtko do posmarowania
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na ok. 12 prostokątów. Połowę każdego smarujemy pesto, a drugą połowę nacinamy. Naciętym ciastem przykrywamy pozostałą część i sklejamy brzegi. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 st. (z termoobiegiem) przez 10 min.




3 komentarze:

  1. Bardzo łatwy przepis, a bułeczki na pewno są pyszne. Muszę spróbować, bo mam jeszcze cały słoiczek pesto do wykorzystania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest ciasto francuskie - jest co jesc :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...