poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Pasta z wędzonej makreli

Moja ulubiona pasta z makreli wędzonej. Najlepsza na waflach ryżowych, ale z kromką świeżego chleba też smakuje wyśmienicie. Wszyscy ją znają i każdy ma swoją własną sprawdzoną recepturę.  Moja jest smaczna, puszysta i bezproblemowa w przygotowaniu, pod warunkiem, że ktoś nam wcześniej obierze rybę z ości ;)






Składniki:
  • 1 średnia makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • koperek  świeży lub suszony


Przygotowanie:
Makrelę oddzielić od ości, jajka ugotować na twardo. Następnie pokroić jajka oraz ogórki w kostkę, dodać  makrelę, przyprawy i wszystko razem zmiksować. Na koniec dodać majonez i jeszcze chwilę mieszać. 







3 komentarze:

  1. Ja czasami dodaję jeszcze jajko na twardo:):) pyszności:0

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja od kiszonych ogorkow wprawdzie stronie, ale taka pasta na pewno zasmakowalaby Mezczyznie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz.

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...